Är du en av dem som har bokat en resa över nyår för att du har tröttnat på att njuta av raketer med iskalla fingrar och frusna fötter? Vi har listat fem platser inom Singapore Airlines destinationsnätverk som bjuder på en färgsprakande nyårsupplevelse. Men du måste planera i förväg, eftersom resorna över jul och nyår ofta tar slut.

Det blir allt mer populärt för svenskarna att fira ett varmt nyår och det är något man märker hos Singapore Airlines där många destinationer har varit slutsålda sedan länge. Så funderar du på att fira jul och nyår i Singapore, Sydney eller kanske Bangkok till nästa år kan det vara klokt att redan nu börja planera. Hos Singapore Airlines kan du boka upp till 355 dagar i förväg. Är du en av dem som lyckades boka en resa i tid, fast ännu inte har bestämt hur du ska fira in det nya året? Eller letar du inspiration till nästa nyår? Grattis, vi har sammanställt några festliga platser för en sprudlande och färgsprakande kväll.

Färgsprakande Singapore

I Singapore firar man in det nya året genom att ta sig till Marina Bay som bjuder på en spektakulär färgsprakande show och liveuppträdande.

Lyxig middag i Bangkok, Thailand

Bangkok nyårVid Chao Praya-floden i Bangkok brukar lyxhotellen gå samman och ordna stora extravaganta fyrverkerier som avfyras från floden. Detta ser man bäst från hotellens restauranger som erbjuder fina middagsmenyer med champagne. Vill du istället se det hela från ett fågelperspektiv så finns flera takbarer och restauranger som erbjuder sprakande atmosfär och utsikt. Glöm inte att boka bord i tid.

Först ut i Sydney, Australien

Om du vill vara först med att ringa in det nya året är Sydney det perfekta stället. Här bjuder man på världens största fyrverkerishow och över en miljon människor brukar samlas vid operahuset och hamnen för att njuta av showen. Om du planerar ditt besök i god tid kan du ha turen att få en campingplats på Cockatoo Island, en ö upptagen på UNESCO:s världsarvslista som ligger mitt i hamnen.

Ljusshow i Hong Kong, Kina

Hong Kong är ett givet val för alla pyroteknikintresserade, här flyger tusentals fyrverkeripjäser över himlen och hundra tusentals samlas för att se den häftiga ljusshowen över Victoriahamnen.

Festival i Queenstown, Nya Zeeland

I Queenstown firar du bäst in det nya året genom att gå på Summerdaze festivalen som ligger vid Queensland lake front. De bjuds på levande musik, underhållning, mat och sensationella fyrverkerier som lyser upp midnattshimlen. Detta är en gratisfestival för alla åldrar. Festivalen drar igång kl. 19.30 och ligger vid Earnslaw Park, Beach Street, Queenstown.