Bara två timmar bort från Stockholm ligger Moskva, en av Europas största städer som erbjuder magnifika sevärdheter, ett varierat kulturutbud och god mat – det bästa är att du kan flyga snabbt och direkt till Moskva med Singapore Airlines och samtidigt njuta av servicen från världens bästa kabinpersonal.

Få städer är så storslagna som Moskva, här samsas modernt liv med ryska traditioner och det finns gott om sevärdheter. Röda torget, Kreml och Vasilijkatedralen för att nämna några och det finns ett oändligt restaurangutbud samt ett varierat kulturutbud. Moskva är det perfekta resmålet för den som gillar en modern och glamourös metropol med något för alla – och det bästa av allt, det är bara två timmar bort.

Magnifika sevärdheter och kultur

Moskva_001Röda torget, Kreml och Vasilijkatedralen ett måste när man besöker Moskva. Men att besöka någon av stadens alla parker eller den stora marknaden Izmailovsky är också ett sätt att insupa Moskvas kultur. Marknaden i sig är en folkfest och här köper du med fördel souvenirer. Parkerna skiljer sig åt en aning så se till att besöka den park som intresserar dig mest.

 • Zaryadye Park – En helt ny designpark ”park of the future” som erbjuder annorlunda arkitektur och utsikt över staden. Adress: Varvarka street
  Gorky Park – En av de äldsta parkerna med nöjesfält och vintertid en skridskobana. Adress: Krymskiy val, 2.
 • Moscow Hermitage Garden – En populär park i centrala Moskva känd för sina kulturella attraktioner och regelbundna evenemang och konserter. Adress: Karetny Riad, 3.
 • Kolomenskoye Park – Park och naturreservat med genuina ryska byggnader, den äldsta bevarade byggnaden är den enastående Himmelsfärdskyrkan. Området var ursprungligen tsarens egendom. Adress: Andropova Avenue, 39.

Behöver du värma upp dig efter en lång dag utomhus så bör du göra som lokalborna och besöka en klassisk rysk bastu. Sanduny är den största och mest populära banyan i Moskva och den här byggnaden lämnar ingen utan en shot vodka på restaurangen intill.

-Moskva är den perfekta staden för en weekend. Det finns god mat, otrolig historia och vackra byggnader. Ta chansen att äta traditionell mat. Moskva har mycket mer att erbjuda än kaviar och vodka, som landet förknippas allra mest med, säger Elena Zaytseva, Marketing Executive Singapore Airlines Moscow.

Hon fortsätter: -Under vintern blir staden ett riktigt paradis, och om det blir för kallt rekommenderar jag dig att besöka någon av alla takbarer som erbjuder utsikt över staden, eller varför inte göra något ännu varmare – besöka en rysk bastu.

Res bekvämt och bli bortskämd av världens bästa kabinpersonal
Singapore Airlines är världens mest prisbelönta flygbolag och Singapore Airlines kabinpersonal har nyligen utsetts till världens bästa av Skytrax World Airline Awards. Så ta tillfället i akt att komma ned i varv genom att njuta av mat och dryck samt underhållningssystemet ombord.

-Vår kabinpersonal gör alltid det lilla extra för våra passagerare och jag tycker verkligen att man ska passa på att njuta ombord. Beställ något gott att dricka efter maten och välj något som tilltalar dig från vårt underhållningssystem så känns det som att de två timmarna ombord flyger iväg. När du väl är i Moskva är tunnelbanan det bästa färdmedlet – det går snabbt och är en upplevelse i sig, säger Allan Hoffery, Sales and Communications Manager på Singapore Airlines i Norden.

Bästa färdmedlet i staden är tunnelbanan, som även den är en sevärdhet i sig. Moskvas tunnelbana började byggas på 1930-talet och är känd som det vackraste tunnelbanesystemet i världen. Den består av tolv linjer, flera av stationerna har slående arkitektur och är utsmyckade med konst och kristallkronor.

Mat och dryck – oändliga möjligheter

Moskva är känt för sina vackra byggnader, katedraler och kupoler och ett bra sätt att uppleva detta är att äta gott, eller ta en drink på några av stadens takbarer och restauranger.

 • Strelka – en bar med terras med en underbar utsikt över ”Kristus Frälsarens katedral” som är världens högsta ortodoxa katedral. Adress: Moscow, Bersenevskaya embankment, 14/5.
 • Ruski – Restaurangen ligger på 85:e våningen i en av stadens skyskrapor och erbjuder utsikt över hela Moskva. Restaurangen erbjuder traditionell rysk mat och detta är det perfekta stället för att avnjuta en drink medan man ser solnedgången. Adress: 1st Krasnogvardeyskiy Prospect, 21.
 • Cчастье на крыше (Shchastie na kryshe – eng. ‘Happiness on the roof’) – ligger i centrala Moskva, denna mysiga restaurang har en öppen veranda på taket som erbjuder utsikt över en vacker kyrka med blå kupoler. Adress: Bolshoy Putinkovsky lane, 5, 3rd Floor.

Vill man äta god mat för en billigare penning ska man testa pirogerna från någon av alla gatustånd. Även de georgiska och armeniska restaurangerna är värda att besöka om man vill komma ner lite i pris. På de flesta restauranger är det rekommenderat att boka bord i förväg.

Förslag på fyra dagars citybreak-resa med Singapore Airlines

 • Fredag: kl. 10.15: Avgång från Arlanda, Stockholm – direktflyg. Besök Röda torget, Kreml och Vasilijkatedralen och avsluta kvällen med middag på en restaurang med utsikt över staden.
 • Lördag: Köp med dig lite mat och ha picknick i någon av Moskvas fina parker, promenera runt eller åk skridskor och avsluta med ett besök på en typisk rysk bastu.
 • Söndag: Åk sedan på ”tunnelbanesafari” för att uppleva alla de vackra stationerna och ta ett stopp vid Izmajlori – Moskvas största utomhusmarknad.
 • Måndag: 08.35: Ankomst till Arlanda, Stockholm.

OBS! Glöm inte att ansöka om visum till Moskva i god tid före avresa

Prisexempel:
Business class: Från 6640 SEK.
Premium economy class: Från 4490 SEK.
Economy class: Från 1380 SEK.