Högsäsongen för bokning av resor till exotiska destinationer för jul- och vintersemestern är här. Singapore Airlines (SIA) har undersökt vad som är viktigast för svenskarna när de väljer flygbolag. Det är komfort och restid som är högst prioriterat, och semestern ska helst spenderas Down Under.

Singapore Airlines har genomfört en undersökning och frågat svenskarna om vad som är viktigast när de väljer flygbolag och resenärerna är överens, komfort ombord är viktigt och högt värderat. Undersökningen från YouGov är gjord på ett representativt urval av svenskar och resultatet visar att de viktigaste för svenskarna när de väljer flygbolag är:

  • Gott om benutrymme och bekväma säten (64 %),
  • Inga eller korta effektiva mellanlandningar (56 %)
  • Moderna flygplan (45 %).

Utöver detta värderas faktorer som hög kvalitet på mat och valuta för pengarna.

”Det är tydligt att svenskarna uppskattar resekomfort. Vi kan verkligen erbjuda det då vi har en av världens modernaste flygplansflottor, men det är klart att resenärer föredrar att tillbringa semestern på resmålet. För oss är det ändå viktigt att kunna överraska våra resenärer positivt på flera olika sätt, till exempel genom att erbjuda ett brett utbud av destinationer, servera utsökta måltider och erbjuda högkvalitativ service ombord. Semestern börjar när du stiger på planet och det är viktigt att våra kunder har det bekvämt, blir underhållna och får god service,” säger Erwin Widjaja, chef för Singapore Airlines i Norden.

Singapore Airlines flyger mellan Stockholm och Singapore fem gånger i veckan med moderna, bekväma och bränslesnåla Airbus A350. Trots en kort mellanlandning i Moskva är rutten bland de snabbaste till Singapore från Sverige.

Svenskarnas drömdestinationer

Svenskar älskar sol, värme och äventyr och för Singapore Airlines är det just nu högsäsong för bokningar, så det är helt rätt att boka resan till varmare breddgrader nu. Svenskarna drömmer mycket om Sydostasien, Nya Zeeland och Australien och i våra grannländer är mönstret detsamma. Singapore Airlines har ett omfattande nätverk av rutter i regionen och avslöjar svenskarnas topp-fem favoritdestinationer:

  1. Australien
  2. Nya Zeeland
  3.  Thailand
  4. Indonesien (inklusive Bali)
  5. Vietnam

”Det händer att vi ser stora skillnader gällande skandinaviska resenärers val av destinationer, men i den här undersökningen var det överraskande lika. Svenskarnas topp-fem är exakt samma topp fem som i Danmark, medan Norge har Singapore på sin fjärde plats och Indonesien på femte plats,” säger Erwin Widjaja.