I åratal har svenskarna vallfärdat till stora städer som London och New York för både citybreaks och julshopping. Men för den som uppskattar äventyr, häftig natur, tid för vänner och kärlek eller kanske sportevenemang som tennisturneringen WTA, finns Singapore – en liten exotisk ö-stat. Resan dit sker med ett av världens mest prisbelönta flygbolag.

Allan Hoffery, Sales and Communications Manager hos Singapore Airlines i Norden säger: ”Singapore är perfekt för en långhelg oavsett anledning. Tänk att slippa göra din julshopping i vinterkylan. Här hittar du något till hela familjen, allt från exklusiva modehus på fashionabla Orchard Road, eller rökelser och kryddor från Little India-distriktet. Ett perfekt sätt att avsluta din julshopping är ett dopp på Sentosa Beach, och passa på att njuta av den klassiska Singapore Sling-cocktailen i skuggan. ”

Han fortsätter: ”Under julen är Orchard Road något speciellt. Butikerna tävlar varje år om den vackraste dekorationen och i år är temat Disney och Pixars berömda karaktärer. Samtidigt kan du njuta av den tropiska värmen och en av världens mest förtrollande skyline, det är unikt. ”

Det är dock inte bara sportevenemang eller julshopping som gör Singapore till en bra kandidat för att bli nästa trendstad när det gäller citybreaks.

”Svenskarna har tur, vi flyger direkt mellan Stockholm och Singapore fem gånger i veckan, året runt. Vi landar i Singapore tidigt på morgonen vilket ger en hel dag där det finns tid för upplevelser och kanske liten tupplur efter lunch ”, säger Allan Hoffery.

Restiden är inte obetydlig. En analys utförd av YouGov för Singapore Airlines visar att det är mycket viktigt för svenskarna att resetiden är effektiv och så kort som möjligt. Det viktigaste för svenskarna när man väljer ett flygbolag är:

  • Gott om benutrymme och bekväma säten (64%),
  • Inga eller korta, effektiva mellanlandningar (56%)
  • Moderna flygplan (45%).

Singapore består av en huvudö och 54 små öar, varav hälften är bebodda. Här hittar du regnskog, mangrove och korallrev. Det är också en av de mest moderna och rena städerna du kan tänka dig:

”Staden är mycket speciell och det finns ett överflöd av unik, framsynt arkitektur. Det ser man också på Changi Airport, som är en av världens mest moderna flygplatser. På flygplatsen kan man till exempel besöka en av de många botaniska trädgårdarna eller ta en simtur i poolen på flygplatsens tak”, säger Allan Hoffery och fortsätter: ”I stadens muslimska kvarter kan du handla silke och saronger. I Chinatown finns tempel och klassiskt utsmyckade hus. Changi på östkusten, erbjuder en charmig landsbygd och en härlig strand. Du kan också gå till Jurong Bird Park, ett stort område med ett 30 meter högt vattenfall, eller promenera i det spännande och unika området Gardens by the Bay med Avatar-liknande ”super trees”. Ett måste på nästa citybreak.”

Prisexempel: Business class: Från 18,699 kr. Premium economy class: Från 10,599 kr. Economy class: Från 6,099 kr

Förslag på fyra dagars citybreak-resa med Singapore Airlines

Torsdag kl. 10.25: Avgång från Arlanda, Stockholm – direktflyg.
Fredag kl. 06.20: Ankomst i Changi, Singapore.
Fredag: En hel dag med shopping, äventyr och exotisk gourmet-mat.
Lördag: Final i WTA-turneringen eller en tur till Universal Studios på Sentosa.
Söndag: Ytterligare en hel dag i staden eller besöka öarna.
Måndag kl. 00.20: Avgång från Changi, Singapore – direktflyg.
Måndag kl. 08.25: Ankomst till Arlanda, Stockholm.