Varje år reser över en miljon svenskar utomlands. Vissa har turen att få åka iväg flera gånger per år medans andra får nöja sig med en eller två resor. En del får snällt nöja sig med en resa vartannat år eller mer sällan.

Så vad beror detta på? Ja, för det första är det ju självklart pengar. Och för det andra kan det röra sig om semester. Men tittar man närmre på familjer så finns det många som betalar alldeles för mycket för en resa jämfört med vad man får. Det finns många knep man kan göra och i den här artikeln kan du läsa mer om vad man bör tänka på innan man reser och hur man kan göra det möjligt att resa mer och oftare.

För det handlar inte bara om hur mycket pengar man har, det handlar framförallt om vad man faktiskt gör med sina pengar och hur väl resan är planerad. Det kan skilja tiotusentals kronor i pris bara genom att välja att åka en vecka senare. Exempelvis är det många i Sverige som vill åka iväg på sportlovet och höstlovet. Priserna för resor stiger automatiskt under dessa perioder eftersom efterfrågan är bland den högsta under hela året.

Åker man istället veckan efter eller kanske till och med en månad efteråt när de flesta andra jobbar så finns det mycket pengar att spara. Och kan man spara pengar så får man även mer pengar över till att resa mer och oftare.

Ju mer flexibel man är desto bättre erbjudanden kan man ta del av. En annan sak som påverkar är till exempel att många svenska resenärer fortfarande väljer att boka sina resor via charterbolag. Egentligen är det inget fel med det, men för den som vill spara pengar och få möjlighet till att resa mer så bör man lägga av med det omedelbart. Visst är det bekvämt, men den enda som förlorar på att låta en mellanhand ta hand om och planera din resa är du själv.

Att det finns pengar att spara när man bokar resor på egen hand är väl kanske ingen nyhet, men att det rör sig om så stora summor som det faktiskt gör är något som många inte känner till. En familj på 4 personer kan spara väldigt mycket, eftersom att man via charterbolag betalar per person istället för per hotellrum. Bokar man på egen hand kan man istället hitta billiga flygbiljetter och betala endast för rummet. Detta blir för det mesta mycket billigare än att boka via ett charterbolag.

Man bör alltid jämföra priserna på resor och hotell mellan olika bokningssajter. Det kan skilja många tusenlappar eller hundralappar mellan olika bokningssajter. Är man lat är det lätt hänt att man bokar första bästa, och det är sällan bra ifall man vill resa mer och är mån om hur man spenderar sina pengar.

Det är dock inte bara själva bokningstillfället som kan göra skillnad

Ju mer påläst man är innan resan desto mer pengar och tid kan man spara. På internet finns det gott om hemsidor som erbjuder gratis reseguider och resetips. På dessa hemsidor kan man lära sig mer om vilka sevärdheter som finns, hur man bäst tar sig runt, var det är bra att bo och mycket mer. Detta är något som underlättar både resandet och något som kan förenkla reseplaneringen. Man kan också spara en hel del pengar då man slipper göra om samma misstag som andra personer gjort.

De bästa tipsen för att göra det möjligt att resa mer är alltså att man ska undvika att boka under de populäraste veckorna. Man ska även boka allting så mycket som möjligt på egen hand. Det är viktigt att vara flexibel med datum om man vill hitta riktiga fyndpriser. Sen ska man heller inte glömma bort hur mycket värdefull information det finns att ta del av på internet. Den bästa informationen och de bästa resetipsen får man trots allt från andra resenärer.

Många resenärer delar gärna med sig av både bilder och reseberättelser. Att berätta om sina resor och erfarenheter är alltid roligt. Det är därför inte helt ovanligt att hemsidan du hittar information på är en personlig reseblogg. Många har en passion för att resa och ju mer man reser desto mer inser man att det är både nyttigt och roligt att dela med sig till andra resenärer.

Glöm alltså inte bort att söka runt efter information och glöm heller inte bort att planera ordentligt. Lägg gärna upp en budget, både hemma och under resan. Det är lätt hänt att man spenderar pengar på onödiga saker ifall man inte håller en budget. Många bäckar små blir till slut till en stor, vilket i det här fallet skulle kunna innebära att man kan åka iväg på ytterligare en resa om året.