Andelen resor som bokats till Gran Canaria är på flera håll i landet betydligt högre jämfört med samma period förra året – på vissa håll nästan tredubbel jämfört med i fjol. Fritidsresor utökar därför kapaciteten och sätter in ytterligare direktavgångar i vinter för att möta det ökade trycket.

Från Arlanda blir det hela fem extraflyg i vinter, från december 2015 till mars 2016. Även från Göteborg, Norrköping och Visby blir det fler avgångar, från januari fram till mars 2016.  I år erbjuder också Fritidsresor det nya hotellkonceptet RIU exklusivt och intresset har visat sig stort. Hittills har bokningarna till just RIU-hotellen på Gran Canaria ökat hela åtta gånger jämfört med samma period förra året.

– Gran Canaria är en solklar vinterfavorit hos oss svenskar så det är förstås väldigt roligt att kunna erbjuda fler resor dit, säger Leyla Öfwerström, informatör på Fritidsresor.

Fem avgångar med flygresor från Arlanda med flygbolaget Evelop i december, januari, februari och mars. Tre avgångar direkt från Göteborg Landvetter med flygbolaget Evelop i januari, februari och mars. En extra avgång från Norrköpings flygplats med flygbolaget Evelop i februari. En extra avgång från Visby Airport med flygbolaget Evelop i mars.