Extra bra benutrymme, modern design och exklusivt utvalda material. Efter fyra års omfattande utveckling visade Singapore Airlines idag upp sina nya efterlängtade och uppgraderade A380-kabin. Från och med nästa månad betyder det mer rymd och lyx i flygbolagets Airbus A380-flotta. Singapore Airlines har investerat 850 miljoner USD i den nya uppgraderingen.

Vid ett stort internationellt pressevent i Singapore kunde Singapore Airlines idag stolt visa upp sin senaste stora investering – en helt ny kabin på A380-flottan. Fokus på mer plats och mer personligt utrymme i samtliga klasser har varit vägledande i arbetet.

Redan nästa månad kommer det första av fem nya A380-flygplan sättas i trafik. Ombyggnadsarbete kommer också att ske på de 14 redan befintliga A380 flygplanen för att säkerställa att alla flygplan i flygbolagets A380-flotta är lika. Tanken är att alla flyg ska erbjuda de nya kabinprodukterna under 2020.

Singapore Airlines A380 kommer att utrustas med 471 platser i fyra klasser – på övre däck kommer det att finnas 6 sviter och plats för 78 Business Class-passagerare. På nedre däck kommer det att finnas 44 platser för Premium Economy och 343 platser för Economy Class-passagerare.

– Singapore Airlines satte en ny branchstandard för fullservice-resor när vi introducerade vår första A380 i oktober 2007. Ett decennium senare får vi fortsatt mycket positiv feedback på reseupplevelsen med våra flygplan. Introduktionen av vår nya kabin är tänkt att säkerställa att vi behåller vår ledande position inom flyget. Investeringen i den nya kabinen visar att vi alltid lyssnar på våra kunder, och att vi fortsätter leverera världens bästa reseupplevelse, säger Senior Vice President Product & Services, Mr. Marvin Tan.

Singapore Airlines har investerat 850 miljoner USD i de nya kabinprodukterna som kommer att finnas på totalt 19 Airbus A380. Flygplanen trafikerar för närvarande Peking, Frankfurt, Hongkong, London, Melbourne, Mumbai, New Delhi, New York, Paris, Shanghai, Sydne samt Zürich.

Ytterligare information om A380:

Suits: A380-modellerna är utrustade med lyxiga sviter designade av Pierrejean Design Studio och tillverkade av Zodiac Seats UK. Här handlar allt om exklusivitet och en privat sfär. Njut av en middag serverad på Wedgwood-porslin och drick champagne i kristallglas från Lalique. Vila sedan i den stora dubbelsängen, eller slappna av genom att sänka belysningen och titta på din 32-tums full HD-TV.

Business Class: I Business Class är inredningen designad av engelska JPA DESIGN och tillverkad av JAMCO Corporation. Luta dig tillbaka i den mjuka skinnfåtöljen stoppad av Poltrona Frau och låt dig förföras av modern design och organiska färger medan du underhålls av din 18-tums högupplösta pekskärm. Njut av de underbara produkterna från brittiska Penhaligon och när det är dags att sova kan du luta stolen bakåt så att den omvandlas till en inbjudande säng.

Premium Economy Class: På den nya Premium Economy Class, som också är designats av JPA Design kan du koppla av i den 50 cm breda sitsen. Under de trötta timmarna kan du luta dig tillbaka i ett bekvämare läge och använda det inbyggda stödet för ben och fötter. Beställ en cocktail och känn lugnet med de brusreducerande hörlurarna samtidigt som du njuter av en bra film på din 13-tums full HD-skärm.

Economy Class: Economy Class ligger på nedre däck och är byggd och designad av RECARO som erbjuder mer utrymme och större komfort genom en förbättrad design. Avancerad teknologi och ergonomi har skapat mer benplats och bättre ryggstöd samtidigt som du kan justera nackstödet i sex olika lägen för bästa komfort. Luta dig tillbaka i sköna, moderna material och njut av en av de senaste filmerna på en 11-tums pekskärm.