Singapore Airlines välkomnar nu det senaste och mest moderna flygplanet, Airbus A350, till Stockholm då den nya linjen mellan Arlanda och Changi Airport i Singapore invigs. Linjen trafikeras med den helt nya och bränslesnåla flygplansmodellen A350-900 som för första gången sätts i reguljär trafik i Sverige.

Invigningen den 30 maj innebär starten för flyglinjen som fem gånger per vecka avgår från Arlanda till Changi Airport, via Moskva och Domodedovo Airport. Från Changi Airport har resenärerna möjlighet att resa vidare med Singapore Airlines och deras stora utbud av resmål i hela Sydostasien samt Australien och Nya Zeeland.

– Stockholm är ett viktigt tillskott till Singapore Airlines flygnät. Flygningarna från Stockholm utvidgar det europeiska flygnätet till 11 länder och 15 destinationer, säger Mr Subhas Menon, Singapore Airlines Regional Vice President Europe.

Den nya linjen är bland de snabbaste sätten att resa till Singapore från Stockholm. Inklusive ett 90-minuter långt stopp i Moskva tar resan 13 timmar och 50 minuter. Flygplanet är utrustat med 253 säten, varav 42 i Business Class, 24 i Premium Economy Class och 187 i Economy Class.

– Singapore Airlines trafikerar linjen med den nya Airbus A350-900 och det blir det första i sitt slag på Arlanda. Ur miljösynvinkel är A350 ett av de mest moderna flygplanen i världen, byggt i lätta material med tysta motorer och som använder mindre bränsle, fortsätter Subhas Menon.

Omkring 300 svenska företag i olika branscher verkar i Singapore, en gateway till Sydostasien där mer än 650 miljoner människor lever. Regionen beräknas växa med i genomsnitt 5–6 procent per år under det kommande årtiondet och beskrivs ofta som världens tillväxtmotor.