SAS är tillsammans med flera andra flygbolag inom Star Alliance med på listan över världens 20 säkraste flygbolag på AirlineRatings.com:s årliga lista. AirlineRatings publicerar sedan 2013 årligen en lista med de 20 säkraste bolagen, där SAS finns med.

– Vi är mycket glada över att finnas med bland de 20 mest säkra flygbolagen i världen. Placeringen är ett erkännande och ett bevis på de insatser vi gör och som varje medarbetare gör varje dag. Säkerhet är alltid SAS första prioritering, och har så varit i 70 år. Denna undersökning, som omfattar hundratals flybolag, är den mest omfattande kring säkerhetsarbetet och det är endast fem flygbolag från Europa med på listan, varav SAS är ett. Det är vi stolta över, säger Lars Sandahl, Operativ chef SAS.

Totalt bevakas 425 flygbolag och sammanställningen bygger på ett system med poängsättning, där sju stjärnor tilldelas de flygbolag som är säkrast. SAS får återigen sju stjärnor och några av de övriga kriterierna som flygbolagen bedöms utifrån är flygbolagens flygplansflotta och investeringar i flygsäkerhetshöjande åtgärder, myndigheters utvärderingar och om flygbolagen har klarat IATA:s “Operational Safety Audit” (IOSA). Se samtliga rankingkriterier här.

Förutom SAS syns flera andra flygbolag inom Star Alliance på listan över de 20 säkraste flygbolagen i världen. SAS, som i år fyller 70 år, transporterar över 29 miljoner passagerare årligen och är Skandinaviens ledande flygbolag med omkring 800 flygningar per dag till 117 destinationer i 36 länder i Skandinavien, Europa, USA och Asien. SAS är medlem i Star Alliance™ och kan tillsammans med ytterligare 27 flygbolag erbjuda fler än 18 450 dagliga flyg till cirka 1 300 destinationer i 190 länder.