Alla som reser med Singapore Airlines kan avnjuta ett urval av Singapore-inspirerade Teochew-rätter på resan från Singapore. Teochew-köket har sitt ursprung i Kinas Guangdongprovins och i dag finns det många fina Teochew-kök i Singapore.

– Det kinesiska köket har stor mångfald och vi är glada att kunna presentera många fantastiska smaker av Teochew-rätter för våra internationella resenärer och även kunna erbjuda dem som är vana vid dessa rätter en liten ’smak av hemma’ medan de reser bort, säger Vinod Patel, Sales Manager Sweden, Singapore Airlines.

Teochew-delikatesser som kall krabba, fläskgelé och krispiga friterade räkor serveras som förrätt för resenärer i First Class och Suites. De har också möjlighet att smaka på exotiska huvudrätter som kokt havsabborre och långtidsbräserat fläsk innan måltiden avslutas med den typiska Teochew-rätten ”Orh Nee” – en söt och krämig dessert.

Business Class-passagerare kan se fram emot favoriter som den klassiska Teochew-gröten med bräserad anka, saltade ägg och Cai Beh (bräserad kål), eller Bak Chor Mee (äggnudlar med fläsk och bräserad svamp) och Png Kueh (krispigt stekta riskakor med ägg och en unik mörk, söt sås).

teochew-style-braised-duckResenärer i Economy Class och Premium Economy Class kan välja att avnjuta antingen bräserad anka som serveras med ägg, bönor och inlagda grönsaker eller stekt fläsk med den berömda Shachasåsen och grönsaker. Olika Teochew-rätter finns också tillgängliga i SilverKris-loungen på Singapores prisbelönta flygplats Changi Airport.

Med en historia som förgrenar sig djupt i både Kinas och Singapores kulturarv är Teochew en av de största kinesiska grupperna i Singapore. Teochew kommer från Chaozhou i Kinas Guangdonprovins och de tidiga Teochew-pionjärerna bosatte sig i flera städer i Sydostasien och tog med sina kulinariska kunskaper som snabbt fick inflytande. Teochew-köket är speciellt känt för färskhet, naturliga smaker och tillagningsmetoder som ofta involverar ångning, pochering, matlagning över vattenbad samt långtidsbräsering. Metoderna är centrala för den raffinerade matupplevelsen.