Den nya flygrutten är en förlängning av den nuvarande linjen mellan Amsterdam och Luanda i Angola, där en kort mellanlandning kommer ske innan planet går vidare till Windhoek. Flighten till Luanda och Windhoek kommer avgå tisdagar, fredagar och söndagar.

Namibia är ett ekonomiskt och politiskt stabilt land som med sin fantastiska natur drar till sig många turister. Bland höjdpunkterna finns sanddynorna i Namiböknen – världens äldsta öken – samt flera vackra naturreservat och vackra stränder. Windhoek är Namibias huvudstad som är känd för att vara en överraskande modern och grön stad mitt i öknen med brett utbud av kulturella och kulinariska äventyr.

– Vi strävar efter att hela tiden utveckla vårt flygnät för att kunna erbjuda våra kunder nya intressanta resmål. Utöver Windhoek har vi under 2016 utökat vårt interkontinentala flygnät med fyra nya destinationer: Salt Lake City och Miami i USA, samt Colombo i Sri lanka och Astana i Kazakstan, säger Paul Terstegge, Nordenchef för Air France-KLM.

Utöver flygrutten till Luanda och Windhoek flyger KLM till följande afrikanska destinationer: Johannesburg och Kapstaden (Sydafrika), Nairobi (Kenya), Kilimanjaro och Dar es Salaam (Tanzania), Entebbe (Uganda), Kigali (Rwanda), Lagos (Nigeria), Accra (Ghana) samt Kairo (Egypten). Totalt avgår 55 flighter per vecka till de olika afrikanska destinationerna.