Norwegians internationella expansion fortsätter. Nu lanserar bolaget fyra helt nya linjer mellan Barcelona och New York (EWR), Los Angeles (LAX), San Francisco (OAK) och Fort Lauderdale/Miami (FLL) med start i juni 2017.

Norwegian har redan en stor verksamhet i Spanien med sju baser, över 1000 medarbetare och ett stort linjenät i Europa inklusive inrikeslinjer i Spanien. Nu etableras också en bas i Barcelona för den nya långdistansverksamheten.

– Lanseringen av direktflyg mellan Barcelona och USA är en ny milstolpe för Norwegian. Spanien är en viktig marknad för oss där vi har blivit mycket väl mottagna ända sedan starten. Det är många spanjorer som flyger på Norwegians spanska inrikeslinjer och på linjerna till andra delar av Europa. Allt fler amerikaner flyger också med oss till Europa och vi ser fram emot att önska ännu fler resenärer på båda sidor Atlanten välkommen ombord våra nya Dreamliner nästa sommar, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Med nya direktlinjen mellan Köpenhamn och San Fransisco (OAK) som öppnar våren 2017 blir det lättare för resenärer i södra Sverige att flyga dit. Sedan 2014 flyger Norwegian direkt till San Francisco från både Stockholm och Oslo. Med dagens lanseringar erbjuder Norwegian långdistanslinjer mellan USA och Stockholm, Oslo, Köpenhamn, London, Paris och Barcelona.

– Nya linjer mellan kontinenterna är bra för turismen och den lokala ekonomin och vi är glada över att bidra till ökat mervärde och till fler arbetsplatser både i USA och Europa. Men det här är bara början. Med en beställning på över 260 flygplan kommer vi att öppna många nya linjer i framtiden, fortsätter Kjos.

Norwegian boeing 787-8 dreamlinerNorwegian lanserade de första långdistanslinjerna 2013 mellan Oslo och New York och kort därefter mellan Stockholm och New York. I takt med att bolaget har fasat in fler nya Boeing 787 Dreamliner har antalet transkontinentala linjer ökat och den internationella strategin är på väg att realiseras. Under 2014 började Norwegian flyga mellan London och USA och i augusti i år mellan Paris och USA. Norwegian erbjuder nu 42 linjer mellan Stockholm, Oslo, Köpenhamn, London, Paris, Barcelona och USA. Norwegian erbjuder idag fler linjer mellan Europa och USA än något annat europeiskt flygbolag.

I dag har Norwegian långdistansbaser i New York, Fort Lauderdale, London och Bangkok. Norwegian har närmare 500 amerikanska medarbetare i USA. Inga andra icke-amerikanska flygbolag har fler medarbetare i USA än Norwegian. Norwegian flyger nu till nio destinationer i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Puerto Rico och St. Croix. Under vintersäsongen flyger Norwegian dessutom från de franska karibiska öarna Martinique och Guadeloupe till Boston, New York och Baltimore/Washington. Norwegian erbjuder dessutom en linje från Guadeloupe till Fort Lauderdale.