Norwegian fortsätter att utvidga långdistansflottan för fortsatt internationell tillväxt och har ingått avtal med bolaget AerCap om att leasa två långdistansplan av modellen 787-9 Dreamliner.

Under snart tre år med interkontinentala flygningar har kabinfaktorn i genomsnitt legat på över 90 procent. Den höga kabinfaktorn bevisar att det finns ett stort intresse för billiga biljetter mellan Europa och USA samt mellan Europa och Asien. Norwegian har idag åtta 787-8 Dreamliner och en 787-9 Dreamliner i långdistansflottan. I november utsågs Norwegian till det mest miljövänliga flygbolaget över Atlanten av erkända miljöorganisationen The International Council on Clean Transportation.

– För att kunna erbjuda nya linjer och göra långdistansverksamheten ännu mer konkurrenskraftig behöver vi fler nya och kostnadseffektiva flygplan. Långdistansverksamheten är avgörande för att säkerställa global tillväxt och nya arbetsplatser. Dreamlinern är ett fantastiskt flygplan med hög passagerarkomfort, lång räckvidd, låg bränsleförbrukning och lägre utsläpp, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.