En livs levande papegoja, ett emaljöga och handklovar. Det är några av de saker som hittats kvarglömda på flygplan efter att passagerarna har stigit av. En peruk, ett ägg och en bröllopsklänning hör också till de bisarra prylarna som semesterfirare lyckats glömma på planet. Det framgår av resejämförelsesajten Skyscanners senaste undersökning.

I den internationella undersökningen har 700 flygvärdinnor och stewarts fått svara på vilka saker de har hittat bland sätena efter att passagerarna gått av flygplanet.

När det kommer till gamla hederliga reseattiraljer visar resultatet att passagerare är mer slarviga med passet än mobilen. Fler flygvärdinnor har nämligen hittat kvarglömda pass ombord (24 procent) än mobiltelefoner (23 procent).

Sett till lite mer oväntade saker som förlagts på flygplanet kan listan göras lång. En påse diamanter, ett skriftligt frieri, en benprotes och underkläder har bland annat återfunnits efter det att resenärerna stigit av. Sett till lite matigare fynd som gjorts ombord finns både en låda torkad fisk, en påse lök och ett ägg utan kartong.

Lista – Här är de mest oväntade sakerna som glömts kvar på flygplanet:

En levande papegoja
Ett emaljöga
Benprotes
En påse sand
En träsko
En låda torkad fisk
En bröllopsklänning
En påse diamanter
En peruk
En påse lök
Handklovar
Ett ägg (utan kartong)
En levande groda
Underkläder
Ett skriftligt frieri