Icelandair ligger verkligen inte och slöar när vintersäsongen närmar sig: Som tidigare meddelats startar codeshare samarbete med Alaska Airlines från 1 november, vilket ger Icelandairs passagerare ännu fler destinationer att välja mellan i Nordamerika. Med andra ord så erbjuds det ett stort och varierat utbud på andra sidan Atlanten via Island.

Med en Icelandair stopover kan man utnyttja en mellanlandning på Island, utan extra biljettkostnad, och därmed få två upplevelser till priset av en på din väg över Atlanten. Du kan vara på Island upp till sju dagar och även välja om det ska vara på din ut- eller hemresa. Medlemmar i Icelandair Saga Club bonusprogram kommer även kunna tjäna bonuspoäng på sin resa med Alaska Airlines, som träder i kraft redan den 1 oktober.

Icelandair har totalt 42 destinationer med 16 destinationer i Nordamerika: Boston, Washington DC New York (JFK och Newark), Orlando, Minneapolis / St Paul, Denver, Seattle, Anchorage, Portland och Chicago (mars 2016) i USA. Toronto, Halifax, Vancouver, Edmonton och Montreal (maj 2016) i Kanada.