Icelandair lanserades hösten 2014 en stor kampanj med #Mystopover, där fokus hamnade på det uppenbara att man kan nyttja ett stopp på Island på sin väg över Atlanten. Därmed får man chansen att uppleva både Island och USA eller Kanada i en och samma resa. Du kan stanna på Island i upp till sju dagar utan extra kostnad i flygpriset, antingen via er ut eller hemresa från en av Icelandairs 14 nordamerikanska destinationer.

För att sätta extra fokus och tryck i kampanjen får därmed ett flygplan från Icelandairs flotta ett helt nytt utseende designat efter norrskenet. Invändigt utlovas garanti för norrsken med sin speciella moodlight. Flygplanets namn är även det nytt, nämligen Hekla Aurora.

Hekla Aurora har varit aktiv i linjenätet sedan mitten av december, men den officiella presentationen av flygplanet ägde rum i Reykjavik 04 februari som försmak inför Reykjavik Winter Lights Festival. Resultatet var en färgstark flygning över Reykjaviks natthimmel och Hallgrímskirkja för att belysa det magiska norrskensljuset och som en extra dimension var även kyrktornet upplyst i norrskenets färger.