Flygbolaget Norwegian fått sitt första flygplan med den nya interiören, Boeing SKY. Den nya interiören kommer att ge passagerarna en betydligt komfortablare och bättre reseupplevelse. SKY interiören monteras i alla 59 nya Boeing flygplan som Norwegian kommer att få levererade från och med nu.

Norwegians första flygplan med den nya interiören är nu levererad från Boeing och har landat på Gardemoen flygplats i Norge. Flygplanet som kommer att ha den norska upptäcktsresaren Fridtjof Nansen på fenan, sätts in i Norwegians normala trafikschema inom några få dagar. Ytterligare ett flygplan med den nya interiören levereras före jul. Norwegian är ett av de första flygbolagen i världen som får den nya kabininteriören. Konceptet är baserat på Boeings ”Dreamliner” och kommer att ge Norwegians passagerare bättre plats och passagerarkomfort samtidigt som bullernivån ombord minskas betydligt. Hatthyllorna blir större med bättre plats för handbagaget, ljuset i kabinen blir vänligare och kan regleras beroende på om det är dag eller natt.

– Med den nya kabinen får passagerarna en ännu bättre reseupplevelse hos oss på Norwegian. Vi har sedan tidigare bytt ut alla våra säten för att skapa bättre benutrymme. Nu tar vi ytterligare ett steg framåt för att göra resan ännu mera behaglig för våra passagerare. Det ser vi som en stor konkurrensfördel. Jag är säker på att ökad komfort och nya flyg, kombinerat med våra låga priser kommer att uppskattas av våra kunder och bidrar till att ännu fler väljer Norwegian, säger Björn Kjos, VD för Norwegian

”Boeing SKY Interiören är en passagerartilltalande interiör som kommer att hjälpa Norwegian att differentiera sig och bolagets växande 737 flygplansflotta. Den innovative SKY interiören bekräftar Norwegians satsning på att bli en Europas ledande lågprisflygbolag, säger, Bev Wyse, Vice President och direktör för Boeings 737 program.

Flygplansleveranser Boeing 737-800, alla med Boeing SKY-interiören:

  • 2011: 15
  • 2012: 12
  • 2013: 10
  • 2014: 11
  • 2015. 5
  • 2016: 4