Nu gör det brittiska lågprisbolaget Monarch entré på den svenska marknaden med nya direktflyg till Manchester, Birmingham och London-Luton. Samtliga flyg avgår från Stockholm-Arlanda.

Med Sverigelanseringen bidrar Monarch till att möta den ökade efterfrågan samt locka fler svenskar till att upptäcka Storbritannien, även utanför London. Den 28 april går de första turerna från Stockholm Arlanda, med direktförbindelser till musik- och sportstaden Manchester, multikulturella Birmingham samt Londonflygplatsen Luton med smidig tillgång till universitetsstäderna Cambridge och Oxford, såväl som till huvudstaden. Tidtabellerna har lagts för att göra det så enkelt som möjligt att planera in en weekendresa från Stockholm.

– Vi är väldigt glada över Monarchs lansering i Sverige och ser fram emot att välkomna svenskar till Manchester, Birmingham och London, tre perfekta weekend-destinationer med mycket att erbjuda från musik och mat till fotboll och shopping. Vi hoppas att svenska resenärer snabbt kommer att upptäcka vår höga servicegrad i kombination med bekväma avgångstider och låga priser, säger Andrew Swaffield, VD för Monarch.

Även VisitBritain, Storbritanniens turistorganisation, ser positivt på de nya direktlinjerna.

– Monarchs nya direktlinjer gör det ännu lättare för svenska besökare att upptäcka Storbritanniens pulserande städer och sevärdheter i världsklass. Manchester, Birmingham och London är inte bara fantastiska destinationer i sig utan även bra utgångspunkter för att upptäcka närliggande områden i Storbritannien, menar Gary Robson, Nordenchef för VisitBritain.

Flygen till Manchester och Birmingham kommer att avgå tre gånger i veckan (torsdagar, fredagar och söndagar) och till London-Luton två gånger i veckan (måndagar och fredagar) från Stockholm Arlanda. Priser börjar från 235 SEK enkelresa. Samtliga tre linjer kommer att trafikeras på helårsbasis.

 

Birmingham är den näst största staden i Storbritannien och är väl värt ett besök för den som är intresserad av kultur, nöje och historia. Staden är även berömd för sin indiska och pakistanska mat och här hittas flera av Europas bästa restauranger med smaker från dessa kök. I Birmingham ligger också Cadburys chokladfabrik som har blivit en populär turistattraktion där guidade turer erbjuds. Birmingham utmärks av alla sina kanaler som sammanlagt är ca 60 km långa, vilket är längre än i den berömda kanalstaden Venedig. Det finns mängder av parker och trädgårdar i Birmingham som är perfekta för promenader eller en picknick. Den kompakta stadskärnan gör också att staden är lätt att upptäcka till fots, eller varför inte på cykel?

Manchester förknippas främst med fotboll och musik, ett besök på Manchester Uniteds hemmaarena Old Trafford eller att gå i Oasis och The Smiths musikaliska fotspår är lockande för många. Manchester präglas dock också av ett sjudande restaurang- och nöjesliv med både hippa krogar och traditionella pubar, något som verkligen bör upplevas. Staden har också ett fantastiskt shoppingutbud där även den mest kräsna shopparen kan finna inspiration och nya favoritplagg. Man bör heller inte missa att besöka några av landets finaste konstmuseer som finns här, såsom Manchester Art Gallery och prisbelönta The Whitworth. Manchester ligger även bara ett par mils avstånd från Leeds, Sheffield och Liverpool vilket gör det lätt att pricka av flera städer på en resa.