Bali har utsetts till årets främsta resmål av Tripadvisor och Borneo har blivit en ny familjedestination. Intresset för att resa till båda öarna bland svenskar ökar starkt. Snart blir dessutom Bali och Borneo mer lättillgängligt då den nya flyglinjen med Singapore Airlines från Stockholm till Singapore startar den 30 maj.

Svenskarnas val av destinationer för sin sommarsemester har förändrats de senaste åren. Även om Spanien, Grekland och Kroatien fortsatt toppar listan över mest populära sommarresmål, kan man nu se ett ökat intresse för att resa långt även på sommaren. Både Bali och Borneo är vackra öar som många känner till namnet, men färre har besökt. Båda öarna har blivit nya familjedestinationer. Vackra stränder och ett rikt djurliv är en perfekt match för den nyfikne familjen som vill nosa lite på en vild natur. Att Bali dessutom utsett till årets främsta resmål av Tripadvisor gör att intresset för att resa dit kommer att öka ytterligare.

– Att resa till Sydostasien och framförallt till populära destinationer som Bali och Borneo blir enklare med den nya flyglinjen och det har svenskarna förstått, vilket vi kan se på våra bokningar, säger Vinod Patel, Sales Manager i Sverige.

I år är några av de hetaste semesterdestinationerna förutom Bali och Borneo även Vietnam, Australien och Nya Zeeland, enligt Singapore Airlines som ser att försäljningen dit har ökat markant. Och Vinod Patel menar att en stor anledning till den försäljningsökningen är Singapore Airlines nya direktflyg mellan Stockholm och Singapore. För hittills har Singapore Airlines passagerare primärt rest via Köpenhamn, en väg som fortfarande kommer vara smidigast om man bor i den södra delen av Sverige.